Concurs interjudețean Floare Albastră

83159041_10216772984377741_400533166667857920_oIniţiat în anul 1998 de către un inimos profesor de limba şi literatura română – regretatul Virgil Livovschi – ca un eveniment la nivelul Grupului Școlar Nicolina (actual Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări), concursul interjudeţean de interpretare din lirica eminesciană „Floare albastră” a devenit o tradiţie între manifestările ieşene dedicate zilei de 15 ianuarie-o zi simbol pentru spiritualitatea românească. Acesta continuă să adune în fiecare an elevi şi profesori îndrăgostiţi de universul eminescian, tulburător prin imensitate, prin culoare şi mai cu seamă prin melodia lui particulară.

Concursul este mai ales o călătorie de suflet, în jurul spiritului şi operei celui ce va dăinui peste veacuri în conştiinţa noastră de neam, spre inegalabilul izvor de puritate pe care poetul nepereche l-a lăsat să curgă pentru noi. Ascultând poeziile eminesciene interpretate într-un mod unic de către fiecare concurent, avem sentimentul că asistăm la recitirea unui testament în versuri, la care averea spirituală lăsată moștenire nu pare niciodată aceeaşi.

Conceput iniţial ca un concurs al liceenilor, de şase ediţii el se adresează şi elevilor din învăţământul gimnazial şi primar, demonstrând că poezia lui Eminescu încă este îndrăgită indiferent de vârstă. La fiecare ediţie, concurenţii vin într-un număr din ce în ce mai mare şi tot mai bine pregătiţi, conferind valoare şi eleganţă demersului nostru, rămas, până în acest moment, fără precedent între manifestările şcolare din judeţ.

Organizat an de an cu pasiune de un grup de profesori inimoşi ai Liceului Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări Iaşi, concursul este sprijinit an de an de către ASIE.

Pentru mai multe informații cu privire la diferite ediții ale concursului:

15 ianuarie 2020 Ediția XXI

15 ianuarie 2019 Ediția XX

25 ianuarie 2018 Ediția XIX

16 ianuarie 2017 Ediția XVIII

15 ianuarie 2016 Ediția XVII

Website Built with WordPress.com.

Up ↑